реклама 468

понеделник, 10 януари 2011 г.

Строежът на "Люлин" наводни къщи в Даскалово

Новини за Перник от iPernik
Строежът на автомагистрала „Люлин” превърна в езера къщи в пернишкия квартал „Даскалово”. Мазетата на три от жилищата са пълни с вода вече втора седмица. При последния порой местената няколко пъти от строителите река Рударска заля махалата под естакадата на аутобана. Домовете няма да могат да се подсушат чак до пролетта, категорични са специалистите.

Заради изливането на фундаментите на кръговото на „Люлин” коритото на реката е коригирано многократно. Прекъснат е водопровода към злощастната махала, а при поставянето на мантинелите ще бъде пресечен и старият път към останалата част на „Църква”.

Драмата предизвика бунт на местните. Хората искат трайно да се установи „Рударска” и да се предпазят имотите им с бетонни стени. В проекта на магистралата няма предвидени средства за такива дейности. Във всеки проект обаче се отпускат 2% от сумата за непредвидени разходи. Тези пари могат да се използват за решаване на проблема, но трябва Агенция „Пътна инфраструктура” да се намеси, категорична е кметицата на Перник Росица Янакиева.

2 коментара:

Перник - актуална информация за региона