реклама 468

вторник, 12 май 2009 г.

Собствениците на „Делта хил” искат да заграбят водата на църковци

Читателят Ники от кв. „Църква”: Собствениците на „Делта хил” искат да заграбят водата на църковци : Новините от Перник - Агенция За Перник
14 декември 2007 • Подобни • Категоризация
Категория: ОБЩЕСТВО

Пиша ви относно един проблем на квартал Църква. През 2007г. бе пострено селото Делта Хил. Собствениците на фирмата, построилатова прекрасно село решиха, че могат да заграбят водата на Църква и това сигурно ще стане. Аводата и водопроводът са на църковци.
През 1937г. будните селяни на най-голямото населено място в пернишко решават че трябва да си имат водопровод. Събират се и със собствени сили и средства, с мнoгo трудности и работа, заедно с Минната компания докарват вода от Витоша през Църква до Перник. Водопроводът, както и всички съоръжения са обществена собственост. Дядо ми също безвъзмездно е подарил имот. Църковци се радват на придобивката, но в годините заплащат водата, която идва чрез естествена деривация по собствен водопровод на същата цена, както в кв.”Изток”, за където е построен язовир, пречиствателна станция, ел.помпи във всеки блок.
През годините витошката вода за Църква започна да не достига. Селото се разрасна, превърна се в квартал на Перник.Жителите на Църква, мнoгoкратно молят управата за изграждане на връзка с градския водопровод за компесиране с вода на летните засушавания. Сега под сурдинка управата ни взима водата и я дава на”Делта Хил”, без даже да ни уведоми. Явно някои жители на община Перник струват повече от други. Явно някои собственици на фирми имат повече пари от други. През тази година искат да ограбят мерака и труда на нашите предци. Призовавам общeството и управляващите да не го позволяват.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Перник - актуална информация за региона