реклама 468

сряда, 11 март 2009 г.

Проучване за в. "Труд" класира 10-те най-влиятелни жени у нас

Еврокомисарката Меглена Кунева е най-влиятелната жена у нас, сочи проучване на агенция "Медиана" по поръчка на в. "Труд" (Trud.bg).

В допитването, организирано в навечерието на празника 8 март, са участвали само мъже.

Кунева (вж. минисайта й в EC.Europa.eu) е №1 с половината от гласовете. В десетката преобладават личности от политиката с едно изключение - поп иконата Лили Иванова (Lili.bg), която е шеста с 18,2% одобрение.

Тя е и ветеранката сред най-влиятелните дами - тази година чества 70-ия си рожден ден, а на книжния пазар излизат две нейни биографии.

На второ и трето място са вицепремиерът Меглена Плугчиева с 29,7%, отговаряща за еврофондовете (EuPrograms.Government.bg), и социалната министърка Емилия Масларова с 27,3% (MLSP.Government.bg).

Министърката по европейските въпроси Гергана Грънчарова, която наскоро се омъжи за Соломон Паси и прие неговата фамилия, е на четвърто място (23,9%).

Пета е единствената представителка на опозицията - бившата външна министърка и някогашна лидерка на СДС Надежда Михайлова (19,7%).

Тя вече има самостоятелен сайт - NadezhdaMihaylova.eu, а седмичникът "Уикенд" я класира първа в собствения си Топ 10 на българките след 40-годишна възраст.

Д-р Антония Първанова, определена от "Труд" като "първата дама в царския двор", се е наредила на седмо място с 15,5%.

Съпругата на президента Зорка Първанова е осма с 14,8%, а на девето място с 14,5% е вицепремиерът по извънредните ситуации Емел Етем (MES.bg), представителка на ДПС в кабинета.

Депутатката от БСП Татяна Дончева, зам.-председател на парламентарната група на левицата, е заела последното място в челната десетка с 14,2% одобрение.

Класирането й показва, че въпреки разнопосочните оценки за поведението й, хората одобряват нейната откритост и критичност, анализира "Труд".

Ивана на концерта си в Пловдив миналата година, снимка: Томан Янев, БГНЕСФолкпевици, тв водещи, манекенки също са били споменати от анкетираните, макар и извън челната десетка.

Според всекидневника това било така, защото голяма част от мъжете бъркали "влиятелна" с "въздействаща" и затова изразявали предпочитания към звезди като Глория и Ивана.
Ивана на концерта си в Пловдив миналата година, снимка: Томан Янев, БГНЕС
Други мъже пък явно са били анкетирани в семейно обкръжение, поради което не са посмели да споменат друга жена и са посочили съпругите или тъщите си, допълва "Труд".

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Перник - актуална информация за региона